Påsken oppsummert

Siste kveld i campingvogna nå, jeg kjenner jeg fint hadde klart ei uke til, å er slettes ikke klar til å dra hjem til hverdagen igjen.
Påska starta med influensa, å jeg har enda ikke blitt helt frisk.

Campinglivet er himmelsk, jeg kjenner kreativiteten begynner å boble, å tenker alvorlig å starte opp igjen med en hobby eller 3.

Barna storkoser seg, og vi har alle fått en kraftig overdose friskluft i nasen.
Hunden er fullstendig utslitt av for mye friluftsliv, og er klar for båndtvang og en familie med jobb.

Her kommer en liten bildedryss fra ei fantastisk påske på Senja.

Isfiske

Denne påska har vi is-fisket.
Det er jo kjempeenkelt og kjempegøy, selv for dem minste barna å stå med et lite hull å fiske med ei søt lita fiskestang.
Perfekt aktivitet for småbarns-familien.

Isfiske
O.K som fisker

Noe som er litt vanskeligere, det er å holde på barnas tålmodighet mens man venter på napp. Spesielt om det er kald vind ute på vannet.
Hunden som også fryser lett måtte få jakka å sitte på. Sitteunderlaget i ull var ikke godt nokk for henne.

Dvergpincher
Nadia dvergpincher på isfiske

Ja, så må ikke barna være redd hverken agn eller fisk, å foreldrene må ikke være redd for å sløye fisken. Å alle må tørre å smake.
Fikk meg en god latter på akkurat dette, men når barna fikk litt hjelp, og di voksene fikk litt latter, endte det bra.

Røye

Om fisken er for liten, så er det om å gjøre å slippe den ut igjen så snart som mulig. Å storfisken, den må spises som den beste delikatesse i verden. Gjerne med smør, salt og pepper. Å det er selfølgelig den som fisket fisken som må spise den.

Å om ikke alle fikk fisk, så fikk alle smake uansett.

 

Den ultimate morgenrutinen

Når man snakker med rike suksessfulle mennesker, og hva dem gjør for å være så vellykket, virker det ofte som om at en stor del av svaret ligger i deres morgenrutiner, som ser ut for å være en veldig viktig del av livet og karrieren. Der det går igjen en del punkter.

Jeg skal være helt ærlig å innrømme at dette med morgenrutiner har jeg aldri vært noe god på.
Det som gjøres av morgenrutiner hos meg, handler om å gi barna en grei start på dagen, mens jeg for min del heller har byttet ut rutiner med å sove og slumre lengst mulig.

Men i jakten på å bli et bedre menneske, har jeg tenkt om dette med gode morgenrutiner kanskje er noe jeg burde lære meg å prioritere?  Å hvordan jeg kan gjøre det på en måte som vil slå seg ut på best mulig måte for meg og min person?
Jeg har lest gjennom en del lister, å kommet frem til min måte å gjøre det på.

  1. Morgenstell. Jeg har alltid vasket meg fort, tatt på deodorant, tannpuss og satt håret i en hestehale. Men strengt tatt burde jeg jo prioriterte noen få minutt mer å faktisk børste håret, smøre huden, og kanskje ta på en skvett maskara av å til.
  2. Frokost. De lærde strides om hvor viktig det egentlig er med denne frokosten. Noen mener det er kjempeviktig, andre ikke. Men uansett om du spiser frokost eller ikke, så drikk vann. Etter en lang natt er kroppen nemlig noe dehydrert. Jeg personlig har aldri spist frokost, hoppet rett på kaffen. Men nå har jeg bestemt meg for å drikke et stort glass vann før kaffen, det burde være en enkel sak.
  3. Trening. For å ha det klart, dere kommer aldri til å finne meg joggende rundt i Norge klokka 7 om morgenen. Det er for meg fullstendig galskap.
    Nei, om jeg skal bedrive noen form for morgentrening, da kan jeg strekke meg til å gå en liten tissetur med bikkja, eller en liten yogastrekk. Det får være godt nokk!
  4. Re opp senga. Det gjør faktisk hele forskjellen. Å jeg lover deg at det blir bedre å legge seg i en oppredd seng, uansett om dagen har vært god eller dårlig. Få hotell-følelsen hjemme, re opp senga!
  5. Meditasjon eller planlegging? Noen mediterer, takker for dagen på forhånd, skriver takknemlighetslister, og hører på god musikk. Andre planlegger dagen, skriver to-do-lister, å får kontroll på dagen.
    Kanskje kan jeg variere disse. Dem fleste dager er jo passelig rutinert å planlagt, selv om det er rom for forbedring. Men å takke for alt som er bra hver dag kan utfordre kreativiteten, så jeg tror disse er best å kombinere.

Har du noen faste morgenrutiner? Ville du prøvd dette? Blir livet bedre med denne strukturen?
Jeg tenker det i allefall er verdt et forsøk.

Ha en strålende dag alle sammen!

Hva er fartsgrensa?

Jeg må le litt hver gang jeg kjører forbi her.
Om du er turist i bygde-Norge, så er det slettes ikke så enkelt alltid å vite hvordan du skal følge skiltene å kjøre.
Dem fleste turister kjører vel her i 50.
Fornuftige fastboende kjører i 60.
Mens dem vågale mener at 50 pluss 60 er 110.

Egentlig så er det ene skiltet utsatt for hærværk og snudd, slik at du fra denne siden kjører inn i en 60 sone, fra en 50 sone.

Men det blir aldri ordner på, så da står det slik til evig forvirrelse, fortolkning og latter.
Statens vegvesen har jo bedre ting å gjøre. Dem må for eksempel greie å holde veien såpass i orden at dem i det hele tatt greier å komme seg hit uten at bilen må hentes av falken før dem skal i retur.

Og politiet, dem har vell nokk med å holde promillekontroll i området. Fart blir nedprioritert når promille er hovedproblemet.

God påske, kjør forsiktig 🙂

Påsken hjemme hos oss

Selv om vi skal til campingvogna neste helg, så er jo påske-ferien og påsken allerede startet for mange. Vi har pyntet litt hjemme til påske, og hadd påske-verksted.
Å selv om vi har jobb, så er vi gått litt i feriemodus også, med litt ekstra kos, late dager, og god mat.

Jeg er bare så fornøyd med påskeriset vårt i år. Det ser stort og praktfullt ut, med nusselige påskekyllinginger. Ganske perfekt plassert synes jeg også.


Påskeverksted så blåste jeg ut egg barna fikk lov å male og tegne på, så skal vi henge dem opp i riset etterhvert. I tilegg fikk dem saks, lim, og diverse så dem kunne bruke kreativiteten som dem ville. Storesøster lagde papir-hare som kunne henges på riset.


Påskefrokost er også spesielt godt. Egg er jo virkelig tingen. Både stekt, kokt, som omelett og eggerøre. Med appelsinjuce til selfølgelig.

 

Kjøpte ei sånn gul påskelilje, men glemte å vanne den i noen dager, håper jeg redder den inn igjen. Pynter med lillebrors leker rundt den så blir det litt ekstra farger i bildet.

Kjøpt meg nye øredobber på Temu. Synes dem passer perfekt for årstiden. Er dem ikke søte?

Så nå er jeg klar for påskeferie. Må bare jobbe hele uka først. Som en av pasientene mine i hjemmesykepleien sa på jobb i helga. -Du får jo påskeferie etter påske når dem andre er ferdig med sin ferie..

Jo, sånn er det i helsevesenet, vi må dele på fritiden. Men vet du, det er verdt det.

Perfekt påskeris?

Hvordan skal egentlig det perfekte påskeriset se ut? Å hvordan tre kan du plukke det fra?

Hvert år har jeg slitt litt med akkurat dette. For etter min mening burde påskeriset ha sånne knopper med pels, som ligner litt på dunete kyllinger.
Men ofte i nord så har ikke trærne fått knopper når man går ut å leter etter greiner å ta i hus, å da er det ikke så lett å se hvilke type knopper som blir å komme heller.

Men i år fant jeg det ultimate påskeriset, fult av dunete påskekylling knopper.

Så fint når våren kom tidlig til Senja.

Nå gleder vi oss til å pynte.

Leos lekeland Tromsø

I dag var det sikkelig barnas dag på denne Tromsø-turen.
Hadde opprinnelig planlagt badeland, men dem hadde noe feil med alle bassengene av betydning, så da la vi om planene å dro på lekeland heller.

Barna var like glad. Det finnes ikke noe bedre alternativ. Hvilke barn er det liksom som ikke digger Leos lekeland?
Der ble det trampoline-hopping, balle-basseng, klatrevegger, og svære sklier.

Hvor i balle-bassenget er barna?

Lillebror behøvde litt assistanse ned dem lange skliene, men da passet det perfekt å ha en energisk storesøster med.

 

Han er verdens heldigste lillebror som har storesøster stor nokk, og gammel nokk til både å være med på leken, samtidig som hun forstår at han er liten å må passes på.
Og jeg er utvilsomt verdens heldigste mamma.

 

Fanget av by-naturen

På strandtorget i Tromsø oppdager barna en svær flokk med duer.
Med barns nysgjerrighet går dem mot disse nydelige fuglene, og er helt begeistret for at fuglene ikke flyr av sted, så dem får se dem på nært hold.
Det er liksom en ting på bygda, at fuglene er ikke så vant med mennesker der, så dem flyr fort videre om vi kommer for nært.

Men disse duene, dem blir stående, eller gående rundt, selv om barna nærmer seg. Barn er vell ikke farlig.
Like bak kommer det en mamma. Mamma vil ta bilde av barna med fuglene.

Viste ikke helt om jeg skulle le eller gråte av hele denne situasjonen. Jeg følte meg umiddelbart som hun rare dama i -Alene hjemme.
På den ene siden ble jeg smigret av at fuglene viste meg slik tilit uten at jeg lokket dem med mat. På den andre siden var jeg livredd for å bli bæsjet på.
Hvordan ville du reagert?

Shopping og Chocomelk

I dag bar det på noen shopping-runder med oss.
Måtte være med bestefar for å kjøpe middag. Bare dem beste råvarene er god nokk når han har oss på besøk, så da ble det den berømte -Eide handel vi endte opp på i dag.
Prinsessa som er vant med kun land-handelen hjemme var helt betatt.
Ikke det, butikkene på Finnsnes har da også et rimelig godt utvalg å alt vi behøver. Men Eide Handel hadde langt mer utvalg en vi noen gang behøver. Her har dem alt av dagligvare rett å slett.

Senere hadde hun time hos kjævortoped i byen. Da ble det en tur innom Nerstranda senter i byen. Her var det litt -Jeg trenger å må ha, koblet sammen med litt -Jeg vil ha og ønsker meg.
Lillebror hadde sååå lyst å bære posene, å var bare så søt når han fikk en pose i hver hånd. Han kommer til å bli en sikkelig gentelman en vakker dag når han må hjelpe sin gamle mor på handletur.

Så nå har vi ordnet oss med denne by-turens

-Må kjøpe neste gang vi er i byen.
Så nå er det bare kosen igjen.
Hæææærlig…

 

Storbyferie med familien

I anledning time hos kjævortoped for datteren min, var vi nødt å ta oss en Tromsøtur.
Da jeg for tiden er alene med barna, ble det helt uaktuelt å gjøre dette i form av en dagstur.

Har derfor jobbet meg litt opp, slik at jeg kunne avspasere slutten på uka, å dermed få langfri.

Har jo pappa å søster i byen, så det passet jo fint å få litt tid sammen med dem også.

Så var vi så sinnsykt heldige. Søster/tante hadde ordet både meg og barna et hver sitt store påske-egg i gave til vi kom.

Noe godteri, å noen smågaver. Så helt fantastisk. Vi er så utrolig heldige som har en så fantastisk familie.

Nå skal vi kose oss Max på by-tur. Livet er nydelig.