Liv på havet

Uværsmelding over hele landet. Stormen Ingunn, ekstremvær, orkan, gul-oransje eller rødt?
Det er umulig å ikke bli påvirket av værmeldingene denne uka. Men hvordan blir du egentlig påvirket?
Jeg vet mange blir veldig redde, og mange har god grunn til å bli redde også.
Uvær har krevd mange menneskeliv på ulike måter.
Spesielt har uvær på havet tatt mange liv.

Så sitter dem etterlatte igjen. Noen trekker for gardinene å vil aldri se havet igjen. Jeg kan forstå at dem føler det slik.

Men om det finnes en gud, en ånd eller noe som helst mellom himmel og jord, da er det akkurat i stormen jeg finner det nærmest oss mennesker.

For det er også noe storslått og allmektig, når havet kan reise seg opp, ta med seg hus og biler, å skylle vekk alt sammen på bare et øyeblikk. Da er det som om havet er vår herre, som bestemmer hvem som får leve, å hvem som i dag skal skylles vekk. Det er fascinerende og skremmende på samme tid.

Jeg har mange ganger lurt på hvorfor jeg ikke ble metrolog. Det tror jeg må være et kjempespennende yrke.
Så er vi så utrolig heldige som har gode metrologer nå i dag som kan forberede oss på når det blir ille-værre og værst. Før i tiden var dem ikke like heldige.

Men gamle værtegn kunne være gode dem også, å mange greier seg enda i dag veldig fint med barometer, almanakk og primstaven.

Gamle fiskere er eksperter på gamle værtegn. Det kan dem snakke om i timesvis.

Men uansett hva vi tror, vet og mener, så er det ingen av oss som kan styre været.

Hold dere trygge, hold ut, å kos dere innendørs.

Hvordan går det med nyttårsløftene?

 


Vi er nå kommet oss til slutten av januar. For 30 dager siden var vi alle veldig motiverte med hvor flott vi nå skulle gjøre både kroppen, livet og økonomien. Men hvordan går egentlig det?
Her går det mest gal-veien, men også litt rettvei.
Men du vet, hver dag er en ny begynnelse, så selv om det ikke fungerer utmerket enda, er det ingen grunn til å gi opp.
Jeg leste også et sted (tror d var på noe røykeslutt-greier) at det tar ca 60 dager å endre en vane. Enda en grunn til å kjempe videre. Du har litt vei igjen.

Mine nyttårsløfter:

1. Sunnere livsstil. Trene mer, spise sunnere.
Vekta har gått nedover i januar, så det kunne jo vært positivt. Men dessverre har ikke treningsmotivasjonen helt vært der. Har vært syk, det er mørkt og kaldt, å barna har krevd all min energi. Så er det så sinnsykt godt med fløteis til dessert, eller sjokolade. Spesielt når jeg blør, eller det er dårlig vær, eller jeg er sliten. Så har jeg hadd bursdag, å da måtte vi jo ha kake. Og godteri.
Nei, årsaken til min lille vektnedgang har denne måneden vært en runde med heftig omgangssyke, hvor magen ble tømt helt fullstendig. Men neste måned, da skal jeg spise sunnere å være mer aktiv. Da kommer jo Sola jeg enda ikke har sett i år, å med Sola kommer det masse energi. Det skjønner dere vel?

2. Økonomi. Det punktet har jeg også gjemt til neste måned. Jeg hadde lovd prinsessa nye ski, så var det januarsalg, så var det plutselig litt mer jeg bare måtte ha akkurat nå når det var så billig. Så er det jo min bursdag-måned, å da måtte jeg jo ha gave både fra meg selv, gubben, begge barna, hunden og marsvinene.

3. Opplevelser og tur-glede.
Dette punktet har jeg vært helt rå på. Vi har vært på ski-tur i lysløypa og i ski-bakken. Vi har vært en liten tur på hytta. Lillebror og jeg har vært med venner både på teater og Kino. Prinsessa har vært på storby-helg med shopping og badeland sammen med tante.

4. Bli helt rå på blogging.
Nå er jeg i gang, Wish me good luck 🙂

 

Som dere ser, det går litt begge veier. Men så var ikke Senja bygget på en dag heller. Jeg har god tro på at dette året enda kan bli veldig bra. Alt jeg behøver er litt solskinn, og en ny dag, så ordner det seg.
Hvordan går det med deg i det nye året?